Odlična alu vhodna vrata in kako jih vzdrževati

Ste si ravnokar privoščili nakup alu vhodnih vrat? Potem vas zagotovo zanima, kako lahko alu vhodna vrata pravilno vzdržujete!

Verjetno vas zanima, kaj se bo z njimi morda zgodilo skozi leta, ko jih morda načne zob časa. Čeprav morda menite, da alu vhodna vrata posebnega vzdrževanja ne potrebujejo, naj dodamo, da jih morda res ne bo treba brusiti in barvati (kot je to treba početi z lesenimi), vseeno pa potrebujejo redno čiščenje in pregledovanje določenih podrobnosti, s čimer lahko pomembno prispevate k daljši življenjski dobi vrat pa tudi k sami kakovosti vašega bivanja v hiši ali stanovanju.

alu vhodna vrata

Življenjska doba alu vhodnih vrat je odvisna tudi od vas samih, zato preverite, kaj lahko storite, da vam bodo dolgo služila, hkrati pa vam morda prihranila tudi kakšen evro. 

Previdno s čistili

Na prvem mestu je zagotovo redno čiščenje vrat, kar pomeni, da jih morate redno brisati z vlažno in mehko krpo. Tako bodo ves čas videti kot nova, v kolikor so na njih trdovratni madeži, pa bo morda potrebno tudi kakšno posebno čistilo. In prav tu je potrebna dodatna pozornost. Alu vhodna vrata se lahko z uporabo neprimernih čistilnih sredstev grdo poškodujejo, česar ne more popraviti niti strokovnjak. Pozabite torej na agresivne kemične spojine, pozabite na krtačenje s kovinskimi ščetkami in podobno. Čeprav so vrata videti trdna, je njihova površina lahko precej občutljiva na tovrstne posege, zato je dobro, da se ob nakupu aluminijastih vrat posvetujete s strokovnjakom glede pravilnega čiščenja. Za nerjavne dele vrat si lahko omislite tudi kakšen poseben čistilni set, vsekakor pa naj velja, da osnovno čiščenje vrat zajemata zgolj mehka krpa in voda.

Vzdrževanje 

Poleg čiščenja alu vhodna vrata potrebujejo še nekaj malega vzdrževanja, ki ga lahko opravljate kar sami. Redno morate pregledovati njihova tesnila, vsaj enkrat na leto pa morate vse nemastne gibljive dele okovja tudi namazati oziroma namastiti, da bodo še naprej ostali gibljivi in s tem funkcionalni. To lahko naredite s kakšnim oljem, ki ne vsebuje kisline (!) ali mastjo, namenjeno temu.

Ko torej izbirate prava alu vhodna vrata zase, ste lahko prepričani, da jih boste lahko uporabljali res dolgo časa. Vedeti pa morate, da nobena stvar ni neuničljiva, zato skrbite za redno čiščenje in vzdrževanje, ki sploh ni zahtevno, a kljub temu precej pripomore k delovanju tega elementa, ki ga redno uporabljate.

Tudi Pirnarjeva vhodna vrata so zasnovana tako, da jih je kar najlažje vzdrževati, v kolikor niste povsem prepričani, kaj vse morate početi, pa za nasvet povprašajte kar njihove strokovnjake, ki imajo s tega področja dolgoletne izkušnje, vrhunska znanja in inovativne pristope.

CLOSE
CLOSE