Escape room za otroke je domiseln način za preživljanje prostega časa

Se sprašujete, zakaj je Escape room za otroke sploh primeren? Naj razložimo. Večkrat iščemo kreativne ideje, kako bi naši otroci lahko preživeli svoj prosti čas; še posebej se s tem vprašanjem začnemo ubadati takrat, ko gre za skupine več otrok, npr. praznovanja rojstnih dni in podobno. Seveda lahko izberete klasične načine, kot so ogled otroškega filma v kinu, obisk igralnic ali restavracije s hitro prehrano. Nekateri enostavno ostanejo doma in igrajo računalniške igre. Nič od tega ne omogoča staršem, da bi čas dovolj aktivno preživeli skupaj z otroki.

Escape room za otroke

Izberite nekaj posebnega

Lahko pa se odločimo za nekaj popolnoma drugačnega in obiščemo escape room za otroke. Velika prednost je, da lahko v igri sodelujejo tako otroci kot tudi starši, saj je z optimalno zahtevnimi nalogami ter z zabavnostjo in skrivnostnostjo atraktivna za vse. Ne samo, da skupaj preživimo zabavne in zanimive trenutke, temveč se ob tem še kaj naučimo. Spoznamo nova zgodovinska dejstva, se naučimo logičnega sklepanja, sodelovanja v skupini, reševanja ugank, poslušamo druge in se hkrati ob vsem tem še zabavamo. Kako bi človek lahko sploh še koristneje preživel čas?

Inovativen način učenja

Otroci so najbolj navajeni šolskega načina učenja. Verjetno vsi vemo, kako težko jim je vzbuditi interes za učenje na klasičen način – z učbeniki ali predavanji. Njihova energija in domišljija zahtevata več, zato je potrebno poiskati kreativne poti, s katerimi bodo z večjim veseljem in zagnanostjo pridobivali nova znanja.

Escape room za otroke jim omogoča ravno to – skozi izkustveni način spoznavajo praktično uporabo matematike in logike. Ravno to so področja, ki jim v šoli povzročajo največ preglavic. Tovrstna igra pa jim da občutek, da je matematika lahko celo zabavna in koristna pri reševanju zapletenih problemov.

Čeprav je večina sob pobega namenjenih odraslim osebam, pa seveda v igri lahko sodelujejo tudi otroci. Uganke, ki so zahtevne že za odrasle, lahko otroci pomagajo razvozlavati in s tem krepijo občutek samozavesti in pomembnosti. Hkrati skupina s sodelovanjem krepi timski duh in se uči uspešne in kvalitetne komunikacije.

Escape room za otroke je seveda prilagojen bolj otroškim glavam, njihovi sposobnosti dojemanja in logičnega razmišljanja, pri igri pa so jim starši le v pomoč.

Escape room za otroke

Spoznajte svojega otroka

Morda boste med samo igro pobega bolje spoznali svojega otroka in njegov način reševanja problemov. Opazovali boste lahko, na kakšen način povezuje namige med seboj, kako pozoren je pri poslušanju navodil in kako razmišlja.

Nenazadnje je zelo pomembno dejstvo, da se vsi, tako starši kot otroci, vsaj za eno uro izognemo vsem vrstam zaslonov. Med igro namreč ni dovoljena uporaba tehnologije, zanašamo se le na svoje čute in medsebojno sodelovanje. Brez dvoma jih otroci v tem času ne bodo pogrešali, saj bodo preveč zaposleni z odkrivanjem namigov v sobi pobega. Escape room za otroke nudi pristno doživetje, ki jim bo vzbudilo pozitivne občutke brez kakršne koli uporabe novodobnih pripomočkov.

Dejstvo je, da statistični podatki kažejo, da vsi brez izjeme preživimo veliko preveč časa za malimi in velikimi zasloni, kar slabša kvaliteto življenja. Temu se ne moremo v celoti izogniti, lahko pa s tovrstnimi načini poskrbimo, da se jim namensko izognemo in čas preživimo drugače.

Escape room za otroke – odlično rojstnodnevno presenečenje

Glede na vse naštete prednosti torej ni dvoma, da Escape room za otroke nudi možnost odlično preživetega času s svojimi otroki ali pa jim omogoči nepozabno rojstnodnevno praznovanje. Pripravite presenečenje, ki jim bo še dolgo ostalo v spominu.

Namig: Ko vaš otrok praznuje rojstni dan, mu obljubite, da ga boste peljali na nek kraj, kjer mu bo gotovo zelo všeč. Z njegovimi prijatelji oz. s starši se predhodno dogovorite, da tudi oni pripeljejo svoje otroke do dogovorjenega mesta. Šele na licu mesta mu povejte, da bodo skupaj obiskali Escape room za otroke. Zagotavljamo vam, da bo nad rojstnodnevnim presenečenjem zelo navdušen. Po koncu ga seveda povprašajte, kako se mu je zdelo. Brez dvoma bo želel še kdaj obiskati kaj podobnega s svojo družino. Tako boste lahko obiskali še kakšen Escape room z drugačno tematiko in izzivi… kdo ve, morda pa bo to postala vaša nova družinska tradicija!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

CLOSE
CLOSE