Ali veste, da lahko z mislimi upravljate svoje življenje?

Da, res je. Človek je nenavadno bitje, ki je zmožno precej več, kot si vi predstavljate. Dnevno naši možgani procesirajo preko 70.000 misli. Si lahko predstavljate? Ne pozabimo tudi to, da delujemo samo z 10% naših možganov. Gotovo si sedaj mislite »Kaj? Saj nimam časa toliko misliti cele dneve!« Pa je res tako. Naša zavest in podzavest sta konstantno v pogonu.

Sedaj pa si poskušajte predstavljati, da ste cel dan slabe volje, nerazpoloženi in nejevoljni. Predstavljajte si, koliko negativnih misli imate v tistem trenutku v glavi? Zdi se nam precej enostavno konstantno razmišljati o negativnih stvareh, o skrbeh, ki nas tarejo, o položnicah, ki jih moramo še plačati, o službenih opravkih etc. In dobimo občutek, da imamo še en dodaten velik opravek, če se nam ukaže, da moramo enkrat za spremembo misliti pozitivno. Da si enkrat v sredi vrveža rečemo »Ej, vse bo v redu, jaz to zmorem.« Zdi se nam pretežko in imamo občutek, kot da imamo dodatno obveznost, ki jo moramo opraviti.

Moč misli

Pa vendar ni tako težko. Samo zdi se nam, ker smo se navadili razmišljati negativno. Saj veste kako pravijo: »Navada je železna srajca.« in tega se trdno oklepate. Vse kar moramo storiti je, da se naučimo razmišljati drugače. Da natreniramo svoje misli, da bodo razmišljale pozitivno in da bomo v določenih situacijah ostali mirni.

Na prvo mesto moramo postaviti sebe in svoje zdravje ter počutje. Ker samo vi s svojimi mislimi in počutjem ustvarjate svoj vsakdan in odnose z okolico. Če boste do drugih pozitivno naravnani, ljubeči in pripravljeni pomagati, se vam bodo takšne pozitivne vibracije vračale. Tako boste na dolgi rok ustvarili tudi ljubeče odnose. Zavedajte se, da če o nekom razmišljate negativno, a se do njega vedete ljubeznivo, te vibracije kažejo drugače, kar bo oseba tudi začutila.

Če boste svoje misli usmerili na pozitivno plat, se bo tudi vaša okolica naravnala pozitivno, zato boste že iz okolja prejemali tisto zdravilno energijo, ki jo potrebujete za naprej. Sami veste, da negativnost ne prinaša nič dobrega. Dlje časa kot boste negativni, bolj bo to vplivalo na vaše zdravje; postali boste čedalje bolj utrujeni in depresivni, kar vpliva tudi na vaš metabolizem. Stresni hormon, ki se zaradi negativnega razmišljanja tvori v vašem telesu, bo posledično zvišal vaš krvni pritisk in telesno temperaturo, kar bo privedlo tudi do razdražljivosti in neprestane napetosti.

Vsak začetek je težak, sploh spreminjanje navad, sploh ukinjanje tistih slabih, kot je v našem primeru negativno razmišljanje. Verjemite, uspelo vam bo!

Velik korak naprej boste naredili, če si boste vsako jutro dejali »Danes sprejemam izzive z lahkoto!« ali »Danes bo dober dan!«. Tako se boste prisilili, da vas malenkosti ne bodo vrgle iz tira. Na začetku se boste spozabili ali pa se boste morali neprestano opominjati, da morate ostati pozitivni, a uspelo vam bo. Boste videli, kasneje se boste še presenetili, ko boste tako mirno odreagirali! Za nameček se boste še nasmejali svojemu uspehu in dan bo v trenutku izboljšan!

Da se boste navadili iskati pozitivne stvari v svojem življenju, si zvečer pred spanjem na list papirja napišite eno dobro stvar, ki se vam je zgodila tisti dan. Pa naj bo še tako turoben in naporen dan, morate najti nekaj pozitivnega. In to počnite en mesec. Boste videli čudežno spremembo!

Da boste pred spanjem in tudi nasploh lažje navadili um, da razmišlja pozitivno, izvajajte naslednjo vajo, kjer zvečer, ko ležete v posteljo, ležite na hrbtu z iztegnjenimi nogami in rokami ob telesu ter globoko dihajte. Tako boste umirili celotno telo in tudi tok misli. Pomembno je, da so vaše misli pozitivne. Da se boste umirili in tudi lažje zaspali, štejte vsak vdih in izdih in štejte do 10. Torej vdih 1, izdih 2 in tako vse do 10. Zatem pa štejte spet od začetka. Če boste šteli naprej, se ne razburjajte ampak začnite od začetka. Tako se boste poglobili v spanec z umirjenim telesom in fokusiranim umom, ki se bo odvadil negativnega razmišljanja. Verjemite, pozitivne afirmacije in pozitivno mišljenje ustvarjajo pozitivne vibracije, ki bodo začele navdajati vaše življenje. Saj veste, dobro se vrača z dobrim. In zakaj ne bi vi poskrbeli, da bo v vašem vsakdanu vse v redu? Zmorete!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

CLOSE
CLOSE